Reševanje podatkov

Reševanje podatkov iz vseh vrst naprav

Če ste se soočili z okvaro trdega diska, nedelujoče spominske kartice ali pa okvaro matične plošče na mobilni napravi to še ne pomeni, da ste izgubili vaše podatke za vedno!
Ko se znajdete v takšni situaciji je najbolje, da težavo zaupate strokovnjakom!

Odsvetujemo vam, da se popravila začnete lotevati sami, saj  takšna dejanja lahko privedejo v trajno izgubo vaših podatkov.
Največji “sovražnik” vseh elektronskih naprav je toplota oziroma pregrevanje naprave. Pregrevanje lahko privede do okvare trdega diska, spominskega čipa in tako dalje.

Drugi največji razlog za okvaro nosilcev podatkov so mehanične poškodbe, ki se zgodijo ob trkih in padcih naših naprav. Priporočamo vam, da vaše naprave kar se da zaščitite z nošenjem etui-a, namestitev zaščitnih stekel, preklopne torbice in tako dalje.

Kaj lahko ob okvari naredite sami?

  • ob okvari nosilca podatkov ga nemudoma prenehajte uporabljati. Odstranite pomnilniško kartico iz naprave, odstranite USB ključ…
  • v kolikor gre za okvaro na namiznem ali prenosnem računalniku ga izključite in ne prižigajte ponovno.
  • svojo napravo prinesite na servis k nam ali kateremu drugemu usposobljenemu strokovnjaku za reševanje podatkov.

Kaj vam pri podjetju iBATIČ odsvetujemo?
  • odsvetujemo vam uporabo nosilcev podatkov v kolikor so ti v okvari, saj lahko takšna dejanja privedejo do še večjih poškodb, kar nam le oteži delo reševanja podatkov iz vaše naprave.
  • reševanje podatkov zaupajte strokovnjakom! Težave ne poizkušajte odpraviti sami, saj za to niste usposobljeni, prav tako pa po vsej verjetnosti nimate pravega orodja za takšna opravila.


Torej če  povzamemo vse napisano: naprav ob okvari ne uporabljajte vendar jih prinesite na servis k strokovnjaku za reševanje podatkov.
Ne moremo vam garantirati, da bomo lahko obnovili vse vaše podatke iz naprav, a v veliki večini primerov se vaše podatke da rešiti vsaj do določene mere.

Čip pod mikroskopom iBATIČ
Ekipa iBATIČ pri reševanju podatkov iz medija