Popravilo telefonov

Popravilo telefonov je naše poslanstvo že več kot 5 let

Poglejmo si nekaj najpogostejših vrst popravil s katerimi se srečujemo pri našem servisu.

Popravilo zaslona

Hiter tempo življenja , neprevidnost ali pa kanček nesreče lahko privede do poškodbe ekrana na naših napravah.
S takšnimi poškodbami se pri iBATIČ servisu srečujemo skoraj vsakodnevno. Takšno vrsto poškodbe za vas odpravimo v maksimalno roku 3 ur v kolikor imamo nadomestni del na zalogi. Če nadomestnega dela  na zalogi ni, na dobavo čakamo okoli 2 delovna dni. S postopnim segrevanjem telefona ali tablice previdno odstranimo poškodovano steklo. Prav tako pazimo, da zaradi višjih temperatur ne poškodujemo ostalih komponent naprave, kot na primer matične plošče ali baterije. Ob uspešni demontaži zaslona/stekla nato namestimo novo, ob tem pa naredimo še diagnostiko vaše naprave. Izmerimo napetost na matični plošči in preverimo stanje vaše baterije.

Težave z baterijo

Vam niha nivo baterije? Imate težave s pregrevanjem telefona ali pa se vam baterija hitro izsprazne? Po vsej verjetnosti bi bila potrebna menjava baterije. Pri nas vam jo zamenjamo v manj kot pol ure, da boste spet lahko uporabljali vaš telefon brez strahu, da se vam bo baterija izpraznila le po nekaj urah uporabe.
Prav tako se na našem servisu dostikrat srečujemo z "napihnjenimi" baterijami. V takšnem primeru je servis nujno potreben! 
Kako vem, da je baterija "napihnjena"?
V večini primerov se vam na zaslonu naprave pojavijo lise, saj sama baterija neposredno pritiska na zaslon vašega telefona. Prav tako se lahko opazi postopno odstopanje zaslona, pride pa lahko tudi do okvare matične plošče. Tudi če baterija ni močno "napihnjena" lahko napihnjenost privede do predrtja baterije, pri katerem se sprostijo strupeni plini!
V takšnem primeru ne odlašajte in takoj obiščite servis.

Popravilo zvočnika

Najpogostejše težave z zvokom so, da nas sogovornik ob klicu ne sliši dobro, zvok je popačen pri snemanju videoposnetkov ali pa ga sploh ni, prav tako pa ne moremo glasovno upravljati našega pametnega telefona ali tablice.
Včasih je za odpravilo teh napak potrebno le čiščenje zaščitne mrežice zvočnika, čiščenje samega zvočnika ali pa mikrofona. V kolikor čiščenje ne odpravi napake je težava v večini primerov v  samem zvočniku ali mikrofonu, v najslabšem primeru pa v povezavi med audio čipom in matično ploščo.
Telefoni skozi leta uporabe doživijo kar nekaj udarcev in padcev na tla, pri čemer obstaja velika verjetnost, da se čipi oziroma konektorji poškodujejo.
Pri nas vam zamenjamo zvočnik/mikrofon v kolikor pa je napaka povezana z matično ploščo odpravimo tudi te težave.

Težave pri polnjenju

Večkrat nam stranke na servis prinesejo telefon, ki ima težave s polnjenjem baterije.
Dostikrat težavo odpravimo s temeljitim čiščenjem vhoda za polnjenje (charging port). Če čiščenje ne odpravi težave je velika verjetnost, da je potrebna menjava polnilne enote.
Prav tako lahko do težave s polnjenjem telefona/tablice privede uporaba nekvalitetnih polnilnih kablov in polnilcev.
Posebej pozorni moramo biti na avto-polnilce, saj nekateri izmed njih nimajo nadzorovanega toka, kar lahko privede do poškodbe čipa na naši napravi.
Svetujemo vam uporabo originalnih izdelkov za polnjenje vaših naprav, katere lahko kupite tudi v naši poslovalnici (Ljubljanska cesta 1, Slovenska Bistrica).

Popravilo mat. plošče

Pri pametnih telefonih se vsi podatki shranjujejo na spominski čip, ki se nahaja na matični plošči. Si lahko predstavljate, da izgubite podatke, pomembne dokumente ali pa fotografije iz svojega zadnjega dopusta? Tudi mi ne!
Zato smo se pri podjetju iBATIČ usposobili tudi za popravilo matičnih plošč. V večini primerov lahko vaše podatke rešimo v celoti. Težave z matično ploščo se pojavijo kadar je bila naprava v stiku z vodo ali kakšno drugo tekočino ali pa je bila deležna močnejših udarcev.
Vse to lahko privede do poškodb linij in čipov, ki se nahajajo na matični plošči. Pogosto prihaja tudi do pregrevanja telefona.
Matično ploščo previdno odstranimo iz naprave in jo podrobno pregledamo pod mikroskopom ter poizkusimo odpraviti težavo in rešiti vaše podatke.

Težave s kamero

Če imate počeno lečo na kameri vaše naprave je priporočljiva takojšnja menjava leče, saj se s tem izognete še dodatnim stroškom popravila.
Ob počenem steklu na kameri se skozi čas prah začne kopičiti v sami napravi kar lahko privede do dodatnih poškodb pri kateri je nato potrebno menjati celo komponento, torej celotno kamero. Druge pogostejše težave povezane s kamero so težave senzorja pri izostritvi slike, možnost pojava lis ob zajetju fotografije (mrtvi pixl) in tako dalje.
Ob takšnih težavah je potrebna menjava celotne kamere. Popravilo telefonov ob takšnih težavah zaupajte ekipi iBATIČ!
Popravilo telefonov opravimo hitro, zanesljivo in profesionalno.