Politika zasebnosti

1. Kaj so osebni podatki?

Osebni podatki so informacije, ki vas neposredno ali posredno določajo kot posameznika, pri čemer »posredno« pomeni v kombinaciji z drugimi informacijami, npr. z vašim imenom, poštnim naslovom, e-poštnim naslovom, telefonsko številko, identifikacijsko številko, podatki o lokaciji ali drugimi identifikatorji.

2. Katere osebne podatke zbiramo?

Če ste le obiskovalec spletnih strani podjetja iBATIČ, o vas zbiramo podatke le z uporabo nujnih piškotkov, ki se na vaš brskalnik namestijo samodejno in samo podjetje (iBATIČ, Primož Leskovar s.p.) nima vpliva nad njimi!

Če ste kontaktirali podjetje iBATIČ preko kontaktnega obrazca na naših spletnih straneh (https://ibatic.si) pa o vas zbiramo osebne podatke, ki jih potrebujemo za izvajanje naših storitev.

Ti osebni podatki so:

  • ime
  • priimek
  • kontaktni e-poštni naslov

3. Kako uporabljamo/obdelujemo vaše osebne podatke?

Vsi vaši posredovani osebni podatki so obravnavani zaupno in so uporabljeni zgolj za namen, zaradi katerega so bili posredovani. Podjetje iBATIČ ima zelo resen pristop k varnosti podatkov. Uporabljamo ustrezno stopnjo zaščite. Naši pravilniki in postopki za zaščito informacij so tesno povezani s široko sprejetimi mednarodnimi standardi in se redno preverjajo ter po potrebi posodabljajo, da se skladajo z našimi poslovnimi potrebami, spremembami v tehnologiji in regulativnimi zahtevami. Dostop do vaših osebnih podatkov je dovoljen samo osebju, ponudnikom storitev, ki te podatke potrebujejo iz poslovnih razlogov ali tistim, ki jih potrebujejo za opravljanje svojega dela.

4. Zakoniti interes

Na podlagi zakonitega interesa po potrebi vaše osebne podatke uporabljamo za odkrivanje in preprečevanje goljufive uporabe in zlorabe naših storitev. Na podlagi zakonitega interesa uporabljamo vaše osebne podatke tudi za namene morebitnih izvršb, sodne in izvensodne izterjave.

5. Vaše pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki

Posamezniki lahko od podjetja iBATIČ zahteva dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, imate pravico do ugovora obdelave in prenosljivosti vaših osebnih podatkov.

Pravica do seznanitve: 
vedno imate pravico do seznanitve ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki in če se, dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije:
(a) namene obdelave;
(b) vrste zadevnih osebnih podatkov predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja;
(c)Pravica do popravka: imate pravico, da popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami ter ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov.
(c)Pravica do izbrisa: pravico imate doseči, da vaše osebne podatke izbrišemo.

6. Dostop in popravek vaših osebnih podatkov

Kot uporabnik spletne strani iBATIČ imate pravico da preverite ali obdelujemo osebne podatke o vas in do dostopa o osebnih podatkih, ki jih o vas hranimo oz. obdelujemo (podatke o vas dobimo le ob vašem poslanem sporočilu preko kontaktnega obrazca na naši spletni strani).

Vedno lahko zahtevate, da se netočni osebni podatki o vas popravijo. Za morebitno uveljavljanje svojih opisanih pravic, vas prosimo, da nam svojo zahtevo posredujete pisno, preko elektronske pošte na naslov info@ibatic.si (Primož Leskovar).

7. Hramba

Podjetje iBATIČ, Primož Leskovar s.p. hrani osebne podatke (ime, priimek, e-poštni naslov), ki smo jih prejeli od vas ob poslanem sporočilu preko kontaktnega obrazca na straneh https://ibatic.si .

Podjetje iBATIČ ne bo izbrisalo tistih osebnih podatkov, ki jih potrebuje, da si zagotovi dokaz, da je podatke o osebi izbrisal (t.i. revizijska sled) in da hrani zapise o osebah, ki ne želijo, da jih podjetje iBATIČ v prihodnje kontaktira. Ti podatki so e-poštni naslov ter ime in priimek.

8. Piškotki

Podjetje iBATIČ na spletnem mestu uporablja le nujne “piškotke” (to so majhne datoteke, ki se ob obisku strani shranijo na vaš računalnik). Piškotki vam lahko olajšajo nadaljnje obiske strani. Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste “piškotke” sprejeli ali zavrnili.
Če »piškotkov« ne sprejmete, nekatere spletne strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa vam ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani, ni pa sprejem piškotov pogoj za uporabo spletne strani podjetja iBATIČ. Kot omenjeno spletna stran iBATIČ (https://ibatic.si) uporablja le nujne piškotke, ki so avtomatsko nameščeni ob obisku naše spletne strani in nad njimi nimamo nadzora.

9. Sprememba pravil zasebnosti

Podjetje iBATIČ si pridržuje pravico, da lahko po lastni presoji kadarkoli spremeni svojo politiko o zasebnosti in posodobi ter spremeni ta pravilnik o zasebnosti. Zato vam svetujemo, da ta pravilnik o zasebnosti redno pregledujete. 

10. Kontakt

Če imate  vprašanje v zvezi s pravilnikom zasebnosti ali o podatkih, ki jih o vas hranimo, nam pišite na e-poštni naslov info@ibatic.si